~ STUDIOs CREW ~

Tuesday, March 29, 2011

Hantaran Perkahwinan

To all my dear readers....

Untuk pengetahuan semua, Satin bukan setakat mekap je tau... Satin pun amik tempahan untuk wat inai mahendi/henna dan jugak tempahan untuk wat hantaran (pertunangan & perkahwinan). Seronok wat keje-keje yang cerewet nie... tapi kena ler ada minat... Kalau setakat suka jer tapi takde minat tak jalan jugak... Satu lagi yang paling penting... kena la ada semangat dan usaha... Barulah boleh berjaya dan pergi lebih jauh...

Biasanya kalau buat hantaran nie Satin akan ikut budjet pengantin... Dan yang penting kena la ikut kaler tema diaorang... Biasa laa, tren zaman sekarang semua ada warna tema... Da jadi macam satu kemestian lak kan... Tapi ok la.. majlis pun jadi lagi camtik.

Kat sini Satin dew letak sket gambar-gambar hantaran yang Satin da buat dulu... Sebenarnya da banyak da hantaran yang Satin da buat... beribu-ribu lemon!...Tapi masa tue tak terfikir pun nak wat blog nie...jadi tak la upload kat pc... cuci msuk album jew... Nak amik gambo blk, gambo jadi tak lawa la pulak... So for today nie je la yang dapat dikongsi bersama.....

************************************************
**************************************


Warna tema : BIRU MUDA 

Alat Solek

Tuala mandi

Sejadah

Telekung

Bakul untuk buah-buahan


************************************************
**************************************


Warna tema : MAROON
 
Kemeja

Bag (mahal buaya tuh!)

Alat solek/mandian

Wallet & Ray Ban

Kasut


************************************************
**************************************


Warna tema : PINK/PUTIH/SILVER
 
Coklat

Wangian

Strawberry.....(Sedapnyeeeee....!!!)

Kasut


Handphone
(??? iPhone??? Uuiihhh....iPhone!!! Bebaik letak kat situ... t kena cughi!!)

Tali pinggang, Wallet & Sun glass

Kek


************************************************
**************************************


Warna tema : PINK/PURPLE

(Sori ler... dapat amik gambo nie jew satu... yang lain tak sempat nak shoot da disusun kat ruang tamu, nak tukar hantaran daa... masa Satin da siap wat lupa nak amik gambo...huhuuuhuuuu....)
Bekas cincin


************************************************
**************************************


SIREH JUNJUNG

Nie jew laa contoh gambar yang ada dalam simpanan Satin... Soriiii.... T len kali Satin terus post kat blog yea...






Thats all... T ada projek baru confirm Satin akan update cecepat yea...

Daaa...
ADIOS!


Friday, March 25, 2011

Jumpa Gambar Lama...

Holla...Holla....Holaaa!!!
Haaaiiiiiiiiiiiiii...........

Nak masuk bulan April da... Kalau ikut pengalaman, bulan April nie tiap-tiap tahun biasanya takde mekap pengantin......
Kalau ada pun cuma mekap untuk bertunang jew. Tapi untuk mekap dinner n event ade ler.....

Tak tau la pulak kenapa rakyat-rakyat sekalian nie tak jadi pengantin bulan April... Kalau nak kata takde cuti sekolah boleh diterima la kot alasan tue, tapi bulan-bulan lain (tak termasuk bulan puasa) pun ada gak yang takde cuti sekolah, boleh lak diaorang jadi pengantin... entah laaa.....

Satin gi jenjalan kat blog kengkawan jurugambar Satin... tetiba terjumpa lak gambar pengantin yang Satin mekap dudulu... Job ngan PESONA PENGANTIN. Cantik! Sebab jurugambar da siap edit.... hehehee...

Ahad - 8 Mac 2009
Noor Azli & Siti Afiza

 










Gambar-gambar ni di ambil oleh jurugambar yang bernama MALIQUES... alaaa.. panggil Abg Malik jew......
Kalau rasa-rasa tak nampak, korang boleh tengok banyak lagi gambar kat address nie...http://maliques.fotopages.com/
Banyak lagi hasil kerja dia yang tip-top! kalau nak try service dia leh call dia kat no nie...
MALIQUES (Abg Malik) - 012 757 6664

end dulu...
ADIOS.....