~ STUDIOs CREW ~

Wednesday, July 13, 2011

Teknik Solekan Arab

Salam sayang buat semua yang sentiasa setia bersama RATU SATIN STUDIO...

Kepada semua yang suka dok main mekap-mekap, solek-solek, kali ni Satin nak ajak u all semua menjengah teknik mekap style Arabic pulak.

Cam biasa lah... kawasan paling penting yang perlu ditekankan dalam merias wajah ialah di kawasan sekitar mata. Sebabnya mata merupakan attraction utama dalam penampilan wajah. Teknik shading yang tepat juga dapat membantu menampilkan kesempurnaan tatarias wajah.

Untuk mekap style Arab ni, tatarias mata banyak menggunakan teknik soket... dan warna-warna yang digunakan adalah dari kelompok warna-warna yang cemerlang dan kebiasaanya mempunyai unsur-unsur gliters (berkilat / shining).
Teknik pemakaian eye-liner untuk mekap style arab ni jugak agak berbeza sket. 

So untuk semua kat luar sana yang tengah berusaha dan sedang berjinak-jinak untuk menjadi juru mekap, jangan pulak korang terlepas pandang untuk belajar style mekap arabic ya!!

Pekata kita tengok & study gambar-gambar solekn mata dulu jom!!


 









Cantik kan mata dia?? Jom kita tengok pulak the 'most elegant faces' dengan teknik mekap style arab.





 






 



 








No comments: